Vaidlus Piirissaarel: kes saab palvemaja kindlustusraha?

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vanausuliste palvemaja põles koos kolme elamisega maha ööl vastu 16. maid. Palvemaja oli kindlustatud, kuid kindlustusfirmal pole võimalik hüvitist välja maksta, sest hoonel puudub omanik. Pildil seisab põlenud maja ees 11 aastat kindlustushüvitist maksnud Filimon Kuznetsov.
Piirissaare vanausuliste palvemaja põles koos kolme elamisega maha ööl vastu 16. maid. Palvemaja oli kindlustatud, kuid kindlustusfirmal pole võimalik hüvitist välja maksta, sest hoonel puudub omanik. Pildil seisab põlenud maja ees 11 aastat kindlustushüvitist maksnud Filimon Kuznetsov. Foto: Margus Ansu

Kindlustusfirma If P&C Insurance kommunikatsioonijuht Rain Porss teatas, et pole veel välja selgitatud, kellele Piirissaarel mahapõlenud palvemaja kindlustushüvitis makstakse. «Oleme teinud järelepäringuid palvemaja omaniku väljaselgitamiseks ja loodame saada operatiivselt vastused,» selgitas ta. «Tegelikult ei pea kindlustusseltsid tegelema isikute otsimisega, kellele hüvitis välja maksta. Kindlustusseltsi eesmärk on õnnetuse asjaolude väljaselgitamine ning kahju hüvitamine.»

Ta lisas, et kui pole teada, kellele kahju hüvitada, siis tuleb huvitatud isikutel vaidlused lahendada omavahel ning saavutada kokkulepe. Kui kokkuleppele ei jõuta, võib tekkida vajadus kohtu teel asja lahendada. «Kindlustusselts saab hüvitada kahju hoone omanikule,» toonitas Rain Porss. «Seni, kuni kestab vaidlus omandiõiguse üle, võib kindlustusselts selle summa notari juures deponeerida.»

Kes kindlustust maksis?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles