Tartu Jaani kirik valis koguduseõpetajaks Triin Käpa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Käpp.
Triin Käpp. Foto: Kristjan Teedema

EELK Tartu Ülikooli-Jaani koguduse nõukogu valis 31. mai koosolekul viie kandidaadi seast koguduse õpetajaks senise abiõpetaja, praegu lapsehoolduspuhkusel oleva Triin Käpa (34).

Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja ametikoht kuulutati vakantseks veebruaris, pärast koguduse taasasutaja, hinnatud teoloogi ja arvamusliidri õpetaja Urmas Petti (1965–2016) surma. Peapiiskop Urmas Viilmaalt said loa koguduseõpetaja ametikohale kandideerimiseks õpetajad Naatan Haamer, Mart Jaanson, Triin Käpp, Andrus Mõttus ja Tuuli Raamat, teatas kogudus.

Valimiskoosolekule eelnesid kandidaatide proovijutlused ja kohtumised, mille käigus said kandidaadid tutvustada kogudusele oma visiooni koguduse juhina. Koguduse seitsmeliikmeline nõukogu valis teises hääletusvoorus koguduseõpetajaks Triin Käpa.

Aasta lõpuni täidab koguduseõpetaja kohuseid Naatan Haamer. Triin Käpp asub ametisse uue kirikuaasta alguses, pärast seda, kui EELK konsistoorium on vastavalt kirikuseadustikule teinud sellekohase otsuse.

Ülikooli-Jaani koguduse juhatuse esimees Juhani Jaeger hindab kõiki kandideerinud vaimulikke väga tugevaks. Uue õpetaja valimisel kujunes tema sõnul esmatähtsaks koguduse senise avatuse, nooremeelsuse ja ülikooli koguduselt eeldatava intellektuaalsuse edasikandmine.

Valituks osutunud Triin Käpp peab oma eelkäijat Urmas Pettit eelkõige mentoriks, kes ühes oma viimastest jutlustest kõneles, et elule mõtte leidmisel peaksime ehk aeg-ajalt saami kombel tagakambris ahjule heitma, aktiivset tegevusetust harrastama ja oma elus anagrammilaadse mänguna nii-öelda tähti ümber tõstma. «Olen tänulik, et mul on peagi pooleaastaseks saava pojaga kodus veedetud ajal olnud võimalik harrastada «aktiivset tegevusetust» ning end uueks väljakutseks ette valmistada.»

Triin Käpp sündis 1982. aastal, lõpetas Tartu ülikooli usuteaduskonna aastal 2007 ning jätkab samas õpinguid doktorantuuris. Käpp on töötanud projektijuhina Tartu ülikooli eetikakeskuses, õpetajana Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumis ning täitnud mitmeid teisi haridus-, ühiskonna- ja kirikueluga seotud rolle.

Koguduseõpetaja ameti kõrval jätkab Käpp tegevust Tartu luterlikus Peetri koolis. Ta kuulub korporatsiooni Amicitia. Ülikooli-Jaani kogudust asus Käpp praktikandina teenima 2000. aastal ning ta ordineeriti 2011. aastal koguduse abiõpetajaks.

Tartu Jaani kirikus tegutsev EELK Tartu Ülikooli-Jaani kogudus tekkis aastal 2001 EELK Tartu ülikooli koguduse ja Jaani koguduse ühinemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles