Fotod: baleriin tantsib Tartu tuntud kohad uude vaatevinklisse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsib Vanemuise baleriin Maria Engel.
Tantsib Vanemuise baleriin Maria Engel. Foto: Oliver Vaagen

Mullu augustist end nähtavaks teinud disaini ja kunsti blogi Häppening andis täna välja fotoseeria «Ballett ja linn», mis toob vaataja ette Tartu tuntud kohad käsikäes balleti esteetikaga. Blogi looja ja juht Kaisa Tooming sõnastas eesmärgiks näidata uuest vaatevinklist, kui mitmepalgeline ja kaunis on Emajõelinna arhitektuur.

Muu hulgas on fotograaf Oliver Vaagen pildistanud Vanemuise baleriini Maria Engelit teatri katusel, taustaks Tartu siluett koos Tigutorniga, raeplatsil, Rüütli tänaval, Inglisilla juures ja jõeäärsel promenaadil. «Mis saaks olla veel parem, kui tuua linnapilti elu läbi baleriini graatsilisuse?!» kirjutab blogi juht.

Fotosessiooni tegijad, kelle hulgas peale Maria Engeli ja Oliver Vaageni ning idee andnud ja stilistina toimetanud Kaisa Toominga osalesid jumestajana Liisa Tooming ja soengudisainer Kerttu Salujärv, kirjeldasid ettevõtmist järgmiselt: «Tegu on kontrastide mänguga, mis seguneb esteetiliseks tervikuks.»

Blogi Häppening artiklit saab lugeda ja rohkem pilte vaadata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles