Bituumen lirtsus talla all

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase puiesteel sulas eilsegi kuumaga bituumen vedelaks, olukorra parandamiseks jätkub tänava katmine peene killustikuga.
Kaunase puiesteel sulas eilsegi kuumaga bituumen vedelaks, olukorra parandamiseks jätkub tänava katmine peene killustikuga. Foto: Kristjan Teedema

Kaunase puiesteel on kuumade ilmadega mullu maha pandud bituumen läinud vedelaks ja selle pärast on olnud palju kaebusi. Täna hommikuks oli voolav bituumen kaetud killustikukihiga ja kehtestatud piirkiirus 30 km/h.

Tartu teedeteenistuse juhataja Urmas Mets kinnitas, et rääkis eile hommikul teed pinnanud firma Roadwest juhatajaga. Puistet on seal liigse bituumeni sidumiseks tehtud mitmel korral, aga praegu läheb Metsa hinnangul vaja peenfraktsioonkillustikku kogu tänava pikkuses ja töövõtja ei vaidle vastu, garantii korras teeb puisteid, kuni liigne bituumen on seotud.

«Pindamine on üks teeremondi viise, mis kätkeb endas riske: kui killustik on tolmune või on bituumeni kvaliteedi või doseerimisega valesti läinud. See on täppisteadus, eksimusi juhtub rohkem kui asfaldiga ülekatteid tehes,» rääkis Mets.

Ta nentis, et Kaunase puiestee oli mullu viimane pindamisobjekt. Temperatuuri poolest pidanuks olema töö tegemiseks sobiv aeg, aga augustilõpu öised kraadid jäid madalaks.

«Oleme võtnud suuna, et pärast juulikuud linnas ühtegi pindamist ei tee,» sõnas Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles