Lapsed vallutavad täna kesklinna

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäevast annavad märku kassikujulised teadetetahvlid.
Lastekaitsepäevast annavad märku kassikujulised teadetetahvlid. Foto: Kristjan Teedema

Ligi 500 koolilast kogunes täna hommikul kella üheksaks raeplatsile, et sammuda lastekaitsepäeva puhul ühises rongkäigus, laulda raekoja kellade saatel lastelaule ning suunduda seejärel kesklinna parki mitmesugustesse õpitubadesse.

Kell 9.30 kõlavad viimast korda enne Hollandi kellatehasesse häälestamisele viimist raekoja kellad, ent sedapuhku on kellamänguks seatud kolm lastelaulu, mida lapsed üheskoos kaasa laulavad. Kõlavad kõigile tuntud «Põdra maja», «Kus on minu koduke» ning «Kui sul tuju hea».

Tegevusi koolilastele

Kui varem on lastekaitsepäeva rongkäigus sammunud ka lasteaiaealisi mudilasi, siis seekord on üritust korraldava Lille maja projektijuhi Helene Toomeoksa sõnul üles rivistatud peamiselt koolilapsed.

Hommikust saati on Küüni tänava ääres kesklinna pargis üles seatud viisteist teemamaailma, lisaks teadusmaailm Tartu kaubamajas. Kui paljudes maailmades osalemiseks pidid koolid varem registreeruma, siis näiteks kunsti-, muusika-, mängu- ja pärimusmaailm on tasuta avatud kõigile möödajalutajatele.

Kaubamaja mänguväljakule üles seatud muusikamaailmas saab kuulata väikese eramuusikakooli Muusikakoda õpilaste esinemist, tutvuda pillidega ning kell 11 osaleda kuni kolmeaastaste lastega kooslaulmises.

Beebide lauluringi leiab mängumaailmast, kus on võimalik beebidega osaleda veel võimlemisrühmas ning saada lapse arengu kohta nõustamist füsioterapeudilt.

Lastekaitsepäeva puhul ootavad lapsi ka Tartu muuseumid. Näiteks Oskar Lutsu majamuuseumis on kell 18 tasuta džässikontsert. Tartu ülikooli muuseumis on koostöös Eesti ajaloomuuseumi ja Tartu mänguasjamuuseumiga valminud näitus «Lapsed ja sõda. 1941–1944», kus saab tutvuda sõjaaegsete laste eluga.

Mänguväljak

Kuigi Tartus on saanud juba iga-aastaseks traditsiooniks, et lastekaitsepäeval avatakse linnas uus mänguväljak, siis tänavu lükkub tulevase Sepa jalgpalliväljaku kõrvale Jalaka tänavale rajatud mänguplatsi avamine kahe päeva võrra edasi.

Linna teatel käivad mänguväljakul veel viimased viimistlustööd. Lisaks, kuna tavapäraselt on mänguväljakuid avanud linnapea, ent Urmas Klaas naaseb Pihkva visiidilt reedel, otsustati tänavu uue mänguplatsi avamine edasi lükata.

Lastekaitsepäev Tartus

Kl 9 kogunemine Raekoja platsil

9.20 avamine ja linnapea tervitus

9.30 rongkäik

10–14 õpitoad kaubamajast raeplatsini

10–14 taimeorienteerumine botaanikaaias

17 laulupeomuuseumis Põltsamaa kultuurikeskuse noorte näiteringi Viribus Unitis etendus «Mul on lugu ...»

18 tasuta džässikontsert Lutsu majamuuseumis, esinevad Jaanis Kill kitarril ja Kristjan Rudanovski viiulil

10 ülikooli muuseumis (Lossi 25) avatakse näitus «Lapsed ja sõda. 1941–1944» (sissepääs muuseumi piletiga)

Täieliku ürituste kava ning maailmade asendiplaani leiab http://www.lille.tartu.ee/lastekaitsepaev/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles