Uus mänguväljak avatakse alles reedel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna uus mänguväljak Jalaka 48a krundil.
Tartu linna uus mänguväljak Jalaka 48a krundil. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linn on võtnud endale eesmärgiks rajada igaks lastekaitsepäevaks uue mänguväljaku. Tänavu Jalaka 48a kinnistule püstitatud atraktsioonide plats avatakse siiski pisut hiljem, 3. juunil.

Tänavune väljak valmis heas koostöös kõrvalasuvat Sepa staadionit renoveeriva Tammeka jalgpallikooliga, kes paigaldas platsile spordivahendid, rääkis pressiesindaja vahendusel linnapea Urmas Klaas. «Platsi kujundamisel lõid kaasa ka lapsed, kelle maalitud piirdeaed on kindlasti omaette vaatamisväärsus,» sõnas ta.

Ligi 2000-ruutmeetrisel mänguväljakul jagub tegevust igas vanuses mänguhuvilistele. Väiksematele ja suurematele lastele on olemas kiiged, karussellid, ronimislinnak ja teised eakohased mänguvahendid, spordihuvilistele on paigaldatud poomid, lõuatõmbekangid, astumispakud ja muud spordiinventari.  Väljak sai uued valgustid, pingid, istumisreelingud ja rattahoidjad. Väikeste küngastega ilmestati maastiku reljeefi ja olemasolevat haljastust täiendati puude ning põõsastega.

Mänguväljaku sissepääsu juures tervitab tulijaid lõbusate piltidega kujundatud  piirdeaed. Aialippide kujundamisel lõid kaasa Tartu lastekunstikooli ja Omanäolise erahuvikooli lapsed. «Tahtsime mänguväljaku muuta elavamaks ja erilisemaks, sest kui lapsed ise oma mängumaad kujundavad, siis hoiavad ka rohkem,» rääkis mänguväljaku projekteerinud Rutt Piir OÜst Ökodisko.

Mänguväljaku ehitas OÜ Tavt, maksma läks see linnale 86 561 eurot. Pidulik avamine algab reedel, 3. juunil kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles