Kraakleja jõi välikohvikus ära teiste inimeste joogid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu arestimaja.
Tartu arestimaja. Foto: Sille Annuk

Pühapäeva pärastlõunal Tartu kesklinnas korduvalt korda rikkunud mehele määras kohus karistuseks 30 päeva aresti.

Politsei sai pühapäeval, 29. mail väljakutse Tartus Raekoja platsile, kuna üks mees rikkus korda ja häiris sellega teisi linlasi. Nimelt pildus alkoholi tarvitanud 37-aastane mees vastu seina ja ka inimeste poole klaaspudeleid, haaras välikohviku klientide laudadelt jooke ning jõi need ära, vahendas Lõuna prefektuur.

Samuti üritas mees tungida kohvikutes töötajatele mõeldud aladele ja sõimles valjult ebatsensuursete sõnadega. Liikudes Küüni tänava poole lõi ta jalaga ühte möödujat ning tõukas kahte jalgratturit. Politseipatrull pidas mehe kinni ja toimetas ta esialgu kainenema.

Täna arutati mehe tegusid ja nende tagajärgi kohtusaalis ning otsustati, et järgmised 30 päeva tuleb tal avaliku korra rikkumise eest veeta arestikambris. Nii jäävad mehel pidamata ka jaaniõhtu ja muud suveüritused juunis, et alkohol tema üle jälle võimu võtta ei saaks.

Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Kert Kotkase sõnul sai mees kainenenuna aru, et tema tegevus kesklinnas oli lubamatu. «Paraku on nii, et alkoholijoobes võib inimene teha tegusid, mis kaine peaga tunduvad talle endalegi uskumatud.» Kotkase hinnangul pole aga alkohol ühegi seadusrikkumise korral vabanduseks ja seetõttu paluski politsei kohtult mehele karistuseks esimene suvekuu arestikambris veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles