ERMi digiekraanide hankevaidlustus lükati tagasi (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva muuseumi uus maja Raadil.
Eesti Rahva muuseumi uus maja Raadil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti Rahva Muuseumi uude peahoonesse mõeldud multimeedialahenduste riigihange tüürib lepingu suunas, kuna vaidlustuskomisjon jättis ASi Datel kaebuse rahuldamata.

Eesti Rahva Muuseumi direktori Tõnis Lukase sõnul laheneb hange lõplikult siis, kui leping tarnijaga on alla kirjutatud, kuid hetkeseisuga peaks olukord olema ERMile positiivne ning muuseumi avamiskuupäeva pole vaja edasi lükata.

«Möödunud reedel tehti avalikuks riigihangete vaidlustuskomisjoni otsus mitte rahuldada AS Dateli vaiet, mis tähendab, et kui seda otsust kümne päeva jooksul edasi ei kaevata, võime sõlmida lepingu hanke võitjaga ning algab multimeedialahenduste riistvara tarnimine vastavalt kokkulepitud ajagraafikule,» selgitas positiivselt meelestatud Lukas.

«Me loodame, et edasivaidlustamist ei tule ja jõuame võitjaga lepingu sõlmimiseni võimalikult kiiresti ehk juba järgmise nädala lõpuks. Peale seda hakkab kehtima kolmekuuline periood, mil tuleb tarnida kõik vajalikud ekraanid, erilist tüüpi etiketid ja multimeedialahendused, et me jõuaks oma näituste tegemisega õigel ajal valmis,» lisas ta.

Lukase sõnul on praegu olemas siiski võimalus, et AS Datel kaebab vaidlustuskomisjoni otsuse edasi halduskohtusse. «Aga ma loodan, et avalik huvi selle vastu, et Eesti Rahva Muuseum saaks õigel ajal taskukohased ja nüüdisaegsed tehnoloogilised lahendused, on nii suur, et kohus ei võta seda menetlusse,» lausus ta. Kõnealuse hanke võitis AS Atea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles