Lastekaitsepäev pakub töötube ja avastamisrõõmu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäev Tartus.
Lastekaitsepäev Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval peetakse Tartu kesklinnas lastekaitsepäeva «Õues õppida on mõnus – näoga mere poole».

Päev algab kell 9 Raekoja platsil, kuhu kogunevad Tartu linna ja maakonna koolide õpilased. Avamisel tõstab tuju improteater Impeerium, tervituskõne peab abilinnapea Tiia Teppan, teatas linnavalitsus. Kell 9.30 algab ühislaulmine raekoja kellade saatel. Raekoja kellamäng saadetakse häälestamisele Hollandi kellatehasesse ja koos homme kõlavate lastelauludega saadetakse need sümboolselt teele.

Kell 10–14 pakuvad mitmekülgseid töötube teemamaailmad: teatri-, tervise- ja ohutuse-, linnajuhtide, kunsti-, pärimus-, teadus-, tantsu-, toidukunsti-, mängu-, lugemis-, spordi- ning loodus- ja matkamaailm.

Mulluse lastekaitsepäeva sümbolit Helesinist Kassi on korraldajad tänavu edasi arendanud merekultuuriaastale omaseks Kassikapteni maskotiks. Lastekaitsepäeva eelsündmusena näeb linnapildis juba mõnda aega valgeid reklaamkasse ning käib Kassikapteni orienteerumismäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles