Miks Emajõe purskkaev endiselt ei tööta?

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaevu katsetused üle-eelmisel nädalal.
Purskkaevu katsetused üle-eelmisel nädalal. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Paar nädalat tagasi paigaldati Emajõele üle pooleaastase pausi järel purskkaev, millele purjus seltskond oli sügisel parvsaunaga otsa sõitnud. Tartu abilinnapea Valvo Semilarski andis mai keskpaigas lootust, et purskkaev rõõmustab tartlasi õige pea. Tänini pole see aga Emajõel aktiivselt töötanud.

Purskkaevu haldaja OÜ Turuplats juhataja Margus Vaarmets rääkis, et katsetused käisid üle-eelmisel nädalal, aga pärast pooletunnist töötamist jäi purskkaevu veesurve väga nõrgaks.

Vaarmets arvas esialgu, et sügisest, kui parvsaun purskkaevule otsa sõitis, oli jäänud sinna sodi sisse, kuid hiljem leidis, et parvsaun ei saanud tõenäoliselt purskkaevu rikkuda ja seega ei saa parvetajaid süüdistada.

«Täna siin võtsime ta kohapeal lahti ega suutnud näha, mis seal võib valesti olla,» ütles haldaja. Vaarmets arvas, et võibolla jäi tehasetöötajail ehitamisel midagi kahe silma vahele, ning saatis täna informatsiooni purskkaevu vea kohta Hispaania tehasesse.

«Loodame ikkagi siin lähipäevadel purskkaevu tööle saada,» lausus Vaarmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles