Üliõpilaste rakendus vahendab üüripindu maakleritasuta

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult ideelabori juhataja Maret Ahonen, Joonas Põder ja Karl-Sander Erss.
Vasakult ideelabori juhataja Maret Ahonen, Joonas Põder ja Karl-Sander Erss. Foto: Andres Tennus

Eelmisel reedel toimunud Tartu ülikooli äri- ja projektiideede võistluse «Kaleidoskoop» võitis meeskond Konku, kes arendab veebirakendust, kust leiab vahendustasuta üürikuulutusi.

Tartu ülikooli geenitehnoloogia eriala tudengi Karl-Sander Erssi ja õigusteaduse üliõpilase Joonas Põdra loodud rakenduses leiab oma tulevase kodu kas hinna, asukoha, tubade arvu või muude tingimuste järgi.

Joonas Põder rääkis, et rakenduse idee tuli natukene ka enda kogemusest, sest tudengile, kes õpib ja tööl ei käi, võib maakleri kaudu korteri üürimine osutuda üsna üle jõu käivaks, sest lisaks üürisummale tuleb ettemaksuna tasuda veel maakleritasu.

Personaalne lähenemine

Võitjatiim on mõelnud rakenduse väljatöötamisel nii koduotsija kui ka korteriomaniku peale ning kasutab mõlemal juhul väga personaalset lähenemist.

«Eduka tehingu korral palume inimesel korteriomanikule oma hinnang anda – kas kokkulepitust peeti kinni, kas korter vastas piltidele ja kirjeldusele. Nii teavad järgmised üürnikud korteriomaniku usaldada või vältida,» kirjeldasid noormehed teenuse personaalset külge.

Konku testperioodil on oma üüripinna rakendusse lisamine tasuta. Noormehed on kindlad, et korteri omanik saab Konku rakenduse abil tutvuda oma tulevase üürnikuga paremini kui maakleri vahendusel. «Meie lehelt saab potentsiaalsete üürnike kohta lugeda soovitusi ja hoiatusi – kes jättis korteri nii nagu see talle anti, kellest jäi tuppa suitsuhais ja kriibitud tööpinnad,» kirjeldasid ettevõtlikud Tartu ülikooli üliõpilased, olles kindlad, et personaalse tagasisidega leiab korteriomanik endale kõige meelepärasema üürniku.

Valmib suvel

Konku üks eestvedaja Joonas Põder rääkis, et praegu pole rakendus veel valmis, kuid suvel hakatakse sellega põhjalikumalt tegelema. «Loodan, et saame selle suve jooksul valmis, eriti arvestades seda, et siis kolivad uued tudengid Tartusse ja seega on meil Eesti turul kohe kuskilt alustada,» kinnitas ta.

Karl-Sander Erss ja Joonas Põder sõidavad Helsingis toimuvale auhinnareisile Põhjamaade suurimale idufirmade konverentsile SLUSH ning saavad idee edasiarendamiseks ideelabori poolt arengunõustaja.

Võistlusel jagati välja ka mitmeid eriauhindu. Näiteks sai Tartu linnavalituse ja ökoinnovatsiooni auhinna meeskond Gleather, kuhu kuulusid TÜ materjaliteaduse, ettevõtlus- ja tehnoloogiajuhtimise üliõpilased ja Eesti kunstiakadeemia disain ja rakenduskunsti tudeng. Meeskond töötab välja alternatiivset nahka, mis on valmistatud želatiinist. Seega tulevikus võib igas teises kodus olla diivan, mille nn nahkkate on želatiinist.

Rakendusega Konku saab lähemalt tutvuda veebilehel konku.ee või Facebookis, märksõnaga Konku.

Kõikide eripreemiate saajate ja žürii liikmetega saab tutvuda leheküljel ideelabor.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles