Tartus peeti eriolümpia Baltimaade jalgpalliturniiri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall (Pilt on illustreeriv)
Jalgpall (Pilt on illustreeriv) Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Läinud nädalal kogunesid Emajõelinna turniiri pidama eriolümpia jalgpallurid Leedust, Lätist ja Eestist.

Eriolümpia jalgpallikoordinaatori Svetlana Ranna kinnitusel osales Eestist kolm võistkonda: Tartu Maarja koondis, Tartu vaimse tervise keskus ja Võisiku kodu. Iga riigi võistkonnad ütlesid omas keeles eriolümpiasportlaste vande ja nii saigi alguse kahepäevane turniir.

Mängude pikkus oli 2 x 15 minutit, mis on eriolümpialastele üsna suurt pingutust nõudev katsumus, selgitas Rand. Turniiri kohtunikeks olid Eesti jalgpalliliidu litsentseeritud kohtunikud. Jalgpalliliit kinkis igale võistkonnale uhked auhinnad: pallikoti, jalgpallid ja vestid.

Eesti eriolümpiaühendus autasustas võistkondi diplomite, karikate ja medalitega. Turniiri paremusjärjestus oli järgmine: 1. Leedu, 2. Võisiku kodu, 3. Tartu vaimse tervise keskus, 4. Läti, 5. Tartu Maarja koondis. Eriolümpial on kõige tähtsam osavõtt ja kõik sportlased annavad endast parima, lisas Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles