Galerii: pisikesed ratturid hõivasid Tartu südalinna

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevase Tartu suure jalgrattapeo juhatasid sisse kõige pisemad pedaalijad, kes kihutasid Turu tänaval kuuma ilma trotsides läbi pool kilomeetrit.

500 meetri pikkusele distantsile anti kokku kolm starti: ühe- kuni kaheaastastele, kolmeaastastele ja neljaaastastele. Kui vanemad lapsed said kohati hakkama juba abiratasteta sõiduvahendite taltsutamisega, siis päris pisikesed läbisid võistlusmaa üldjuhul vanemate toetava käe abil.

Näiteks Tartu vallast pärit pooleteise aastase Martali jaoks oli tegemist elu esimese võistlusega. Tüdruku ema jäi üritusega väga rahule, tema kinnitusel ei kohkunud laps ära ka suurest rahvamassist ja sellega kaasnevast siginast-saginast.

Kahe aastane Renee oli aga ratta seljas üldse kolmandat korda ning isa sõnul kulges kõik hästi, kuigi pisut oli poissi pelutanud väga soe ilm. Koos noore rattahundiga raja läbinud papa lisas, et pidi olema väga tähelepanelik– näiteks neist eespool oli aset leidnud ka päris korralik kukkumine.

Väike Renee oli olnud juba paar päeva enne võistlust päris elevil, sest teadis, et sõidu järel on ette nähtud ka auhinnad. «Eks ta medali järgi läkski,» muigas isa.

Kui paljude pisikeste jaoks oli tegemist elu esimeste võistlusmeetritega, siis kolmeaastaste vanuseklassis startinud Ülenurme tüdruk Miralda osales juba oma teisel tillusõidul, samuti on ta kaasa teinud klubi Tartu maratoni poolt korraldatavatel jooksuüritustel.

Miralda isa rääkis, et tüdrukule meeldib rattasõit väga ning ka kodus harjutab ta peaaegu iga päev. Pere on väga rahul, et ka kõige väiksematele selliseid toredaid üritusi korraldatakse.

Kui väiksed ratturid piirdusid lühikeste distantsidega Tartu kesklinnas, siis suuremad ehk üheksaaastased ja vanemad said oma võimed proovile panna juba 7,6 km pikkusel Tartu GP ringil.

Kokku oli rattaralli lasteüritustel osalejaid 3230, neist eelkooliealisi 1910 ning kooliõpilasi 1320.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles