Flamenkokontserdil tuleb lavale palju sabaga kleite

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sabaga kleidiga tantsuime.
Sabaga kleidiga tantsuime. Foto: Duende

Laupäeval 28. mail kell 19 leiab Vanemuise väikeses majas aset flamenko-ja kõhutantsustuudio sarikontsert Primavera, mis on järjekorras kümnes ja kannab alapealkirja «Memoria».

Stuudio Duende kunstiline juht Tiina Pikas ütles, et juubelikontserdil võib näha väikest tagasivaadet õpitud tantsudele. Samuti stuudiolastele, kes juba 17 aastat jagavad läbi tantsulise eneseteostuse oma poolehoidu ja armastust sellistele kultuurinähtustele nagu seda on flamenko ja idamaine tants.

«Esimest korda tuleb Vanemuise lavale ka 13 naisega rühm, kes tantsib sabaga ehk pata de cola kleitidega. Selle tantsuga tehakse ajalugu, sest varem pole Eestis seda nii suure rühmatantsuna esitatud,» ütles Tiina Pikas.

Sajakonna tantsija kõrval teeb kaasa ka flamenkokvartett Castaño mis elava muusika esitamisega toob Andaluusiat Tartule lähemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles