Masingu kool kutsub orienteeruma läbi aja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiseks juuniks orienteeruma kutse.
Teiseks juuniks orienteeruma kutse. Foto: Plakat

Tartu Herbert Masingu Kool organiseerib 2. juunil linnaorienteerumise pealkirjaga AjaMasing, millega tutvustatakse kõikidele osalejatele oma kooli arengulugu.

Kooli arendusjuht Sandra Liiv selgitas, et sel viisil soovivad nad esile tuua Tartu Herbert Masingu Kooli eripära võrreldes teiste hariduslike erivajadustega lastele mõeldud koolidega.

«Nimelt on meie koolis õppivate laste kontigent pidevalt muutunud, sest oleme püüdnud kohaneda laste tervisest tulenevate vajaduste muudatustega,» selgitas ta. «Seetõttu on esialgut peamiselt somaatiliste terviseprobleemidega (need on südamehäiretega või liikumispuudega lapsed, kellele tavakooli koormus ei sobinud) lastele mõeldud koolist saanud käitumis- ja tundeelu häirega ja psüühikahäiretega laste heaks tegutsev kool.»

2. juuni linnaorienteerumisel läbitakse neli punkti, kus igas ühes ootavad osalejaid põnevad ülesanded, mis ongi otseselt või kaudselt seotud kooli arengulooga. «Ürituse lõpp-punktis ootab kõik veel paras üllatus,» lisas Sandra Liiv. «Need on meeskondlikud väljakutsed, mis panevad proovile kõigi osalejate taju, paindlikkuse ning koostööoskuse.»

Orienteerujad alustavad seiklemist kell 9 kesklinnas Kalevi tänavalt, ning päev lõppb ühiste meeskondlike väljakutsetega Kasarmu tänava rohelisel alal, kus ootavad teadus- ja psühhobussi tegijad. Orienteerumispäeva lõpp on umbes kell 13.

Sandra Liiv täpsustas, et orienteeruma oodatakse 1. kuni 12. klassi õpilastele lisaks ka Tartu Herbert Masingu Kooli partnerite esindajaid ning tulla võib kuni 15-liikmeliste meeskondadena, kas koos sõprade või terve klassiga.

«Pärast kõigi meeskondade registreerumist paneme paika täpse järjekorra ja stardiaja ning kõik grupid saavad teate oma orienteerumise algusaja ning -kohaga Tartu kesklinnas e-mailile hiljemalt 30. maiks,» selgitas Liiv.

Lisainfot võib küsida sandra@masing.tartu.ee, +372 58044564

Orienteerumisele saab registreerida ka siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles