Tartu abilinnapea: Lember ei määranud Raadi konkursitingimusi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jarno Laur.
Tartu abilinnapea Jarno Laur. Foto: Margus Ansu

Korruptsioonikahtlustuse alusel kinni peetud Tartu abilinnapea Kajar Lember taandas end Raadi arenduse ideekonkursi üksikasjade aruteludest ning ei saanud sellega tekitada endale ettevõtluseks soodsaid tingimusi, kinnitas Tartu teine abilinnapea Jarno Laur.

Lemberi erakonnakaaslane, sotsiaaldemokraatlikku erakonda (SDE) kuuluv Laur selgitas Vikerraadio saates «Uudis+», et siis, mil linnavalitsus otsustas Tartus Raadil, Eesti Rahva Muuseumi (ERM) lähedal olevate kinnistute arendamiseks ideekonkursi korraldada, taandas Lember end nii linnavalitsuses kui ka volikogus toimunud arutlustest, vahendas ERR uudised.

Laur kinnitas, et kuna linnavalitsus tegi konkursitingimused ilma Lemberi osaluseta, on välistatud, et Lember oleks linnaametnikuna endale tulu kindlustanud. Ta lisas, et Raadi konkursi väljatöötamine on olnud nii avalik kui võimalik, kaasates otsutusse ka volikogu.

«Läbipaistvuse seisukohalt peaks need protsessid olema sellised, et nad ei jäta ruumi susserdamiseks või mõjutamiseks,» lausus Laur Vikerraadios.

Postimees kirjutas täna, et väidetavalt on altkäemaksukahtlustus seotud just Raadi arendusega, Konkurss kahele suurele kinnistule arendaja leidmiseks kuulutati välja esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles