Elvakad valisid aasta teoks torutööd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühtaegu kriitikat kui kiitust on kõlanud mulluseks Elva aasta teoks valitud töö aadressil. Kiitust seetõttu, et lõpuks ometi jõudis paljude männilinlasteni vesi ja kanalisatsioon. Tõrvatilgaks meepotis osutusid aga vahepeal pea läbimatuks muutunud tänavad ning tüli praeguse ja endise vee-ettevõtja vahel.


Ajalehe Elva Postipoiss ja Elva linnavalitsuse korraldatud konkursi võitis toruprojekt siiski üsna ülekaalukalt – 77 häälega. Teiseks jäi 17 häälega Kristjan Ilvese pälvitud preemia presidendi kultuurirahastult. Kolmanda koha vääriliseks hindasid linlased võimalust vaadata linnavolikogu istungeid nüüdsest veebis ning see tegu sai 16 häält.

Järgnesid koolirahu välja kuulutamise tseremoonia (14 häält); Peipsi-äärsete maakondade laulupidu (13 häält) ning Elva ühinemine Euroopa kultuurilinnade võrgustikuga (11 häält).

Kandidaate aasta teo tiitlile oli veelgi, kuid nende häältesaak jäi kasinamaks. Lisaks linnavalitsuse pakutud tegudele pakkusid inimesed ka omalt poolt variante. Nii leidis üks inimene, et aasta teo tiitlit väärib hoopis Vancouveri olümpiamängude laskesuusatajate teatemeeskond, mis koosnes üksnes Elva meestest ja mida pole vastu panna ühelgi teisel linnal, rääkis Elva Postipoisi toimetaja Sirje Veldi.

Inimesed said hääletada e-kirja teel, Elva veebilehel kuid ka paberkandjal, lõigates Elva Postipoisist välja ankeedi ning viies selle toimetusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles