Kinnisvaraäri viis kliinikumi kohtusse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kliinikum sai Ülikooli tänava maatükid endale 1990. aastate alguses ning andis need 25 aastaks rendile. Nüüd, mil rendileping hakkab läbi saama, otsustas kliinikum kinnistud müüa.
TÜ kliinikum sai Ülikooli tänava maatükid endale 1990. aastate alguses ning andis need 25 aastaks rendile. Nüüd, mil rendileping hakkab läbi saama, otsustas kliinikum kinnistud müüa. Foto: Kristjan Teedema

Tartu südalinnas Ülikooli tänaval asuvate kinnistute müük viis TÜ kliinikumi kohtusse, sest kliinikum ei andnud hoonetes 22 aastat rentnikuna tegutsenud firmale lepingus lubatud ostueesõigust. Hoone uue omaniku vastu tunneb huvi rahapesu andmebüroo.

Kinnistuid Ülikooli 8 ja 8a rentinud AS C.H.P. juhatuse liige Urmas Uustal ütles, et ostueesõiguse teema võeti üles pärast seda, kui TÜ kliinikum oli otsustanud möödunud kevadel teha 21 aastat vallasasjana seisnud maatükist lõpuks kinnisasja ning kesklinnas asuvad krundid maha müüa.

Praegu tegutsevad kinnistutel asuvates hoonetes Olympicu kasiino, ööklubi Vabank ja Barclay hotell. Kaks esimest on C.H.P. allrentnikud, viimast peab Uustal oma firmaga ise. Peale Urmas Uustali kuuluvad C.H.P. omanikeringi veel tuntud Tartu ehitusettevõtjad Aivar Tuulberg ja Raivo Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles