Risto Mets: joomine väheneb – hõisata või ohata? (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe reporter Risto Mets.
Tartu Postimehe reporter Risto Mets. Foto: Sille Annk

Läinud nädalal avaldas Eesti konjunktuuriinstituut andmed eestimaalaste mulluse alkoholitarbimise kohta ning nagu statistika näitab, võrreldes 2014. aastaga vähenes joovastavate jookide pruukimine ligi seitse protsenti.

Niisiis tarbib selle uuringu järgi Eestis iga üle 15-aastane inimene 10,3 liitrit absoluutalkoholi aastas. 0,8 liitrit vähem kui tunamullu. See on endiselt õudne arv, kui võtta aluseks rahvusvahelise tervishoiuorganisatsiooni (WHO) soovitatav maksimaalselt kuus liitrit. Samas liigume statistika järgi juba aastaid enesehävitusliku käitumise juurest pikkade sammudega tervislikuma elu poole.

Ent ükski poliitik ei löö rinda kummi ega teata, et tegime ära. Miks? Oletatavasti seetõttu, et aktsiisikauba müügimahu alanemine jätab riigieelarve oodatud tuluta ning nuputada tuleb, kust hoida kokku, kui maksud ootuspäraselt ei laeku. Teisalt aga ei ole ehk poliitikud isegi päris kindlad, kas statistikat uskuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles