Kapo kahtlustab juhtivat politseinikku altkäemaksu võtmises

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaaluurimise alla sattunud Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Indrek Ploompuu.
Kriminaaluurimise alla sattunud Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Indrek Ploompuu. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kaitsepolitsei pidas kahtlustatavana kinni Lõuna prefektuuri juhtiva kriminaalpolitseiametniku Indrek Ploompuu.


Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai kinnitusel pidasid kaitsepolitsei ametnikud 10. jaanuaril kinni Lõuna prefektuuri juhtiva kriminaalpolitseiametniku, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises 2010. aastal.

Rohkem kahtlustatavaid antud kriminaalmenetluses ei ole. Prokuratuur otsustab lähiajal, kas taotleda kohtult politseiametniku vahistamist.

Kahtlustus on esitatud karistusseadustiku § 294 lg 2 p 1 järgi, mis näeb kohtus süüdimõistmise korral ette kahe- kuni kümneaastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Indrek Ploompuu oli viimati avalikkuse ees seoses Leedu autoärandajate jõugu liikmete tabamisega mullu novembris.

Ploompuu on sattunud seadusega pahuksisse ka vähemalt ühel korral varem. Nimelt noris ta koos kolleegidega 1999. aastal purjuspäi tüli ühe toitlustusasutuse külastajatega ning see tõi meestele kaasa distsiplinaarjuurdluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles