Tartu idufirma pääses Ajujahil kolme parema hulka

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SprayPrinter

Neljapäeva õhtul selgusid äriideede konkursi Ajujaht kolm parimat, kes võistlevad 26. mail superfinaalis ja kandideerivad 60 000 euro suurusele auhinnafondile. Ainsana Tartu meeskondadest sai finaali SprayPrinter, mis toodab juhtmevabasid printereid, millega saab igaüks nutitelefoni abil trükkida näiteks pildi oma koduseinale.

SprayPrinteri loovjuht Sirje Joala rääkis, kuidas vahetult enne kolme finalisti välja kuulutamist ei olnud ta üldse kindel, kas nende meeskond finaali pääseb, sest Ajujahis antakse meeskondadele punkte, mida SprayPrinteri meeskond on saanud saate jooksul väga vähe.

«Seega on kogu aeg olnud selline tunne, et meid jäetakse välja,» ütles Joala. Ta lisas, et kõige olulisem on meeskonna jaoks finaali pääsemine ning kolme hulka jõudmine on nende jaoks juba suur võit. 

Kuigi alati võib olla risk, et spreiprinteriga võib tähtsal hetkel midagi juhtuda, soovib meeskond finaalis anda endast maksimumi ja panustab sellele, et inimestele midagi visuaalselt näidata.

Praegu tegeleb meeskond veel toote disainiga. Joala ütles, et disain sai just patenteeritud ja spreiprinter ei tööta enam juhtmepuntraga, nagu varem. «Finaali lähme kindlasti uue, ilusa ja läikiva disainiga, mis on sarnane sellele tootele, mis tuleb tootmisest välja,» kinnitas Joala.

Juulikuus saavad 50 inimest kätte esimesed spreiprinterid. Jõulude paiku saab seadet osta samuti Bauhofist. Selle hind hakkab poes olema 250-300 eurot.

Lisaks SprayPrinterile jõudsid Ajujahil kolme finalisti hulka äriideed Foxcademy ja Levon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles