Tuletõrjujad päästsid suitsu täis korterist jänese, papagoi ja koera

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik. Pilt on illustratiivne.
Küülik. Pilt on illustratiivne. Foto: Ferrari Press Agency / SCANPIX

Eile õhtul said päästjad väljakutse Tartumaale Mellistesse, kus oli süttinud korter. Eluruumides viibinud lapsed pääsesid ise korterist välja, abi vajasid aga lemmikloomad.


Väljakutse saabus 10. jaanuaril kell 20.37, vahendas Lõuna-Eesti päästekeskus. Kohale saabunud päästjad sisenesid korterisse, mis oli suitsu täis ning nägid pliidi ees põlemas puuhalge.

Päästjad tõid korterist välja puurid papagoi ja jänesega, kes viga ei saanud. Köögist leiti hirmunud koer. Korteris üks olnud väiksed lapsed olid saanud ise välja ja nende tervist kontrollis kiirabi.

Päästetöö juhi hinnangul olid puud ladustatud pliidile liiga lähedale ning need süttisid kuumusest. Päästjad hoiatavad, et kütteseadme lähedusse ei tohi panna süttivast materjalist asju. Ohutusnõuete eiramine toob kaasa raske tuleõnnetuse.

Korteris puudus ka suitsuandur ja pliidi koldesuu ees nõutud plekk-kate. Süüdlase selgitamisega tegeleb päästekeskuse menetlusinspektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles