Sulailm lõi jääpõrgu valla

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli tänavas Illegaardi kohviku maja ees tuli eile püsti püsimiseks maja seinast tuge otsida.
Ülikooli tänavas Illegaardi kohviku maja ees tuli eile püsti püsimiseks maja seinast tuge otsida. Foto: Kristjan Teedema

Tartus on katuselt langevad lume- ja jäälaviinid lõhkunud juba autosid, sundinud majaomanikke suure osa kõnniteid lintide ja kaigastega sulgema ning ajanud jalakäijad sõiduteele.


Gildi tänaval sai katuselt langeva lumega tabamuse Ford, mis oli pargitud itaalia stiilis söögikoha La Dolce Vita vastas. Autol purunes tuuleklaas, sisse muljutud on katus ja kapott.

Omanikku teavitas politsei juhtunud õnnetusest pühapäeval kella ühe paiku öösel. «Talverõõmud,» nentis omanik Toomas Issak, kes on Eesti Meedia juhatuse liige.

Maja hooldava Pikksilm Halduse OÜ juhataja Marti Nurmine ütles eile, et kõnealuse maja katust on korduvalt lumest puhastatud, miks aga midagi veel alla sadas, see tuleb alltöövõtjatega selgeks teha.

Tartu Postimees oli eile tunnistajaks, kui Ülikooli tänavalt Werneri hoovile pöörava maasturi ette langes Draakoni restorani katuselt lumelaviin, mispeale auto tänavale tagasi tagurdas.

Ülikooli tänavas oli eile lintidega piiratud kõnnitee ülikooli uue keeltemaja ees, samuti Ülikooli 12 maja ees ja Vallikraavi ristmiku kahe pangamaja juures. Nõnda tuli jalakäijail seigelda kahe teepoole kõnnitee vahet ja mõnes kohas  mööda sõiduteed astuda.

Aga jalakäijal pole hõlpu ka seal, kus räästast midagi ei varitse. «Kõige hullemad kohad on, kus tuleb üle tee minna,» ütles Lootuse tänavast turule teel olnud Liana Asula lapsevankrit lükates.

Turu tänavat pidi tulnud Liis Kaljo leidis, et väga paljudes kohtades on üsna libe. Kohati on jääkirme peal, kohati lumepuder ja edasi ei saa kuigi kiiresti. Ta ise oli just ületanud kahe kõnniteed palistava valli vahel loksunud lombi.

Tartu menetlusteenistuse juht Marek Ranne ütles, et terve linna heakord on erilise tähelepanu all ja isegi bussijänestele spetsialiseerunud kontrolörid käivad linnas ringi heakorda kontrollimas. Tõsine probleem olevat tema sõnul väga libedad bussipeatused.

Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste ei olnud eile libedate peatuste kohta bussjuhtidelt teavet saanud. Endiselt teevad muret kitsad tänavad ja kui nüüd vaalud külmuvad, on need kõvad kui betoon.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et tänavakoristajail on fookuses teede laiendamine ja lumevallide teisaldamine. Õnneks võtab sulanud lumi vähem ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles