Varesed kaitsevad Vanemuise ees raevukalt oma pesa (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enamasti laseb Vanemuise teatri ees lehise otsas pesitsev varesepaar möödujail segamatult kulgeda, kui aga mõni inimene astub lindude arvates nende pesapuule liiga lähedale, asuvad sulelised kutsumata külalist eemale ajama.

Vihase kraaksumise ja pea kohal pikeerimisega antakse lähenejale selgesti mõista, et ta ei ole teretulnud. Kui eile õhtupoolikul polnud veel teada juhtumeid, et linnud oleksid inimesi füüsiliselt rünnanud, siis nüüd on Tartu Postimehele teada ka üks juhtum, kus inimene sai kannatada.

Kolmapäeva õhtul kella 17 ründas vares pesapuust möödunud naisterahvast, lüües talle küünised pähe. Kannatanu, kes palus oma isiku saladuseks jätta kinnitas, et tõsisemalt viga ta ei saanud, kuid kriim vajas puhastamist. Ehmatus linnu käitumisest oli aga suur.

Tõenäoliselt on paaril pojad juba koorunud ja seetõttu ongi linnud eriti varmad võimalikke ohte ennetama. Lennuvõimeliseks peaksid pojad saama veidi rohkem kui kuu aja jooksul. Pärast seda pole tarvis möödujail ka enam pea kohal toimuva pärast muretseda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles