Triatlonihooaeg algab Mellistes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melliste triatlon.
Melliste triatlon. Foto: Margus Ansu

Tänavune esimene välitriatlon peetakse traditsiooniliselt Mellistes, kus meeleolukal rahvatriatlonil saavad oma vormi proovida nii kogenud sportlased kui päris algajad.

Distants on rahvatriatlonile kohane ehk 10,3 kilomeetrit. Sellest 300 meetrit tuleb läbida ujudes, kaheksa kilomeetrit jalgrattaga sõites ning kaks kilomeetrit joostes. See on Eesti ainus triatlon, kus lastakse võistlejad rajale eraldistardist iga 30 sekundi tagant. Nii pääseb iga triatleedi individuaalne vorm ja võime paremini esile ning pole mõnedele sobimatut ühisstardi stressi.

Võistluste peakohtunik Margus Püvi märkis, et veetemperatuur Melliste paisjärves on juba praegu ligi 18 kraadi soe ja 12. juuniks soojeneb vesi kindlasti veelgi. Rattasõit ja jooks viiakse läbi ümbruskonna maanteedel.

Triatloni start antakse kell 12. Kohal tasub olla kindlasti varem, et jõuaks rahulikult valmistuda ja ratta vahetusalasse valmis panna.

Melliste 22. triatloni korraldaja on Mäksa vald. Võistelda soovijad saavad registreeruda Sportos.eu veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles