Helilooja püstitas ausamba Eesti klaverimeistritele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albumi kujundaja Andres Tali on paigutanud iga pilli puhul suure foto parempoolsele leheküljele. Eesti- ja ingliskeelne tekst koos väiksemate asjakohaste piltidega on vasakpoolsel küljel.
Albumi kujundaja Andres Tali on paigutanud iga pilli puhul suure foto parempoolsele leheküljele. Eesti- ja ingliskeelne tekst koos väiksemate asjakohaste piltidega on vasakpoolsel küljel. Foto: Sille Annuk

Alo Põldmäe tä­­histab pühapäeval oma 71. sünnipäeva. Aprillis ilmus tema uurimusliku sisuga ja kaunilt kujundatud album, mis on kingitus nii autorile endale kui ka muusikasõpradele ning  ühtlasi ausammas Eesti klaverimeistritele.

Eesti klaverimuuseumi algataja ja eestvedaja Põldmäe on ühtaegu helilooja ja Elleri kooli kompositsiooniõppejõud. Tema loomingu hulgas on mituteist teost klaverile, sealhulgas viis sonaati, aga ka väike tsükkel «Tartu pildid». Tartu on tema sünnikoht. Ja nagu vastsest suurejoonelisest raamatust selgub, on selles linnas käinud vilgas klaveriehitus.

Album «Eesti klaver» ilmus Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ning Eesti rahvusliku klaverimuuseumi ühistööna kirjastuses SE & JS. Autor on sõnas ja pildis võtnud kokku Eesti klaverimeistrite 237 aasta töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles