Parimad noored autotehnikud tulevad Tartu kutsehariduskeskusest

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Vink ja Timo Meitus.
Artur Vink ja Timo Meitus. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal peetud autotehnikute kutsevõistlusel Pärnus olid võidukad kutsehariduskeskuse õppurid Timo Meitus ja Artur Vink.

Kui varasematel aastatel on autotehnikute kutsevõistlus olnud individuaalne, siis seekord oli tegu meeskondliku võistlusega.

Kahepäevasel võistlusel tuli tiimidel lahendada mitmeid ülesandeid: teooriatest, veermiku kontroll, rehvivahetus, elektriskeemi koostamine ja mõõtmine, mootori diagnostika ülesanne, autoratast andmete otsimine ja kompleksülesanne, kus tuli joota, mõõdistusi teha ja tulesid reguleerida.

Võistluste juhendaja ja autoõpetaja Tanel Plovitsa sõnul olid noored kõikidel aladel tublid ja said maksimumilähedasi punkte. Plovitsa lisas, et võidu tõi stabiilselt hea sooritus, sest igal alal said noormehed kirja vähemalt 80-90 punkti sajast võimalikust.

Suvel autotehnika eriala lõpetav Timo Meitus usub, et võidetud noore meistri tiitlist on kasu ka erialase töö leidmisel. «Olin praktikal Saue Scania esinduses ja see töö meeldis väga, kuid kõigepealt tuleb kool ära lõpetada, eks siis näis,» ütles ta.

Kutsevõistluste teine koht läks seekord Pärnumaa kutsehariduskeskuse ning kolmas koht Kuressaare ametikooli võistkondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles