Antoniuse moeetendus toob lavale paarkümmend moekunstnikku

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoniuse moeetendus.
Antoniuse moeetendus. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Juuni keskpaigas leiab taas aset Tartu Antoniuse moeetendus, mis kannab sel korral nime «Värvides moodi». Etendusel esitlevad oma loomingut kakskümmend väga erinevat noort disainerit.

Kahekümne välja valitud disaineri hulgas on nii Tallinnast kui Tartust pärit moekunstnikke ning esindatud on nii rõivaste kui ka aksessuaaride kollektsioonid.

Antoniuse moeetenduse märksõnadeks on sel aastal kantavus, müügiedu ja kommerts. Disainerite kollektsioone saab iseloomustada ühiselt aga ready to wear nimetuse all. Etenduse üldstiili ühiseks siduvaks keeleks on tugevad ja puhtad värvitoonid, kogu visuaalne pool on hästi lihtne, selge ja puhas ehk skandinaavialik.

Laval on Kertu Lepasaar, Anneli Arro (Arro), Triin Isak (Pits by Isak), Liina Adamson-Ehte (Xaos), Anneli Kree (Alton), Epp Mardi, Jane Aus (Seco), Liina Laaneoja ja Annika Vaalma (Etnowerk), Kersti Teenu (Teenu), Tiina Andron (Andron), Kätlin Kikkas (KÄT), Hannele Merik (MERÏKH), Leen Videnski, (Salt Accessories), Raili Nõlvak, Perit Muuga, Anna Viik, Kristel Jänes (Crystal Rabbit) ja Kreete Pillenberg, Mari-Liis Saretok (Kokomo), Marit Nõmmik ja Pamela Peepson.

Sellel aastal saadab disainerite loomingut oma muusikaga live-bänd NOËP eesotsas Andres Kõpperiga.

Tartu loomemajanduskeskuse eestvedamisel korraldatav suvine moeetendus toimub Tartus juba neljandat aastat ja selle lavastaja-loovjuht on tänavu Piret Vapajeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles