Linnamüüri pikim säilinud osa ootab ilusa lisa tulekut

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamüüri Laia tänava otsa juures algab töö varisenud müüri ja Vene värava tähistamisega maapinnal pärast seda, kui sealne maaomanduse küsimus on leidnud lõpliku lahenduse.
Linnamüüri Laia tänava otsa juures algab töö varisenud müüri ja Vene värava tähistamisega maapinnal pärast seda, kui sealne maaomanduse küsimus on leidnud lõpliku lahenduse. Foto: Sille Annuk

Tuhandeaastase Tartu keskaegset käegakatsutavat osa on alles jäänud küllaltki vähe võrreldes näiteks Tallinna või Riiaga. Vana linnamüüri on Emajõelinnas meie päevini säilinud iseäranis vähe. Vaid neljas kohas. Varsti saab kõige pikem neist ühest otsast ilusamaks.

Keskajal Tartus ehitama hakatud linnamüür sai kõvasti kahjustada Põhjasõjas. See, mis sõjas püsti jäi, läks ehitusmaterjaliks. Praegu saab kunagisest võimsast kaitserajatisest näha mõnda meetrit Toomemäe nõlval Toome kaupluse vastas ja Barclay hotelli taga ning botaanikaaias.

Kõige pikem lõik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles