Tavatu lasterühm meelitas ameeriklannad Tartusse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kara Brown (vasakul) ja Anna Witkin sõitsid Lõuna-Carolina ülikoolist Eestisse, et vaadelda siinsetes lasteaedades kahesuunalise keeleõppega rühmade tööd. Läinud nädalal külastasid ameeriklannad Tartu Mõmmiku lasteaeda (pildil), sel nädalal tutvuvad nad Pärnu Tralli lasteaia tööga.
Kara Brown (vasakul) ja Anna Witkin sõitsid Lõuna-Carolina ülikoolist Eestisse, et vaadelda siinsetes lasteaedades kahesuunalise keeleõppega rühmade tööd. Läinud nädalal külastasid ameeriklannad Tartu Mõmmiku lasteaeda (pildil), sel nädalal tutvuvad nad Pärnu Tralli lasteaia tööga. Foto: Kristjan Teedema

Miks peaks eesti emakeelega pere panema oma lapse lasteaiarühma, kus osa päevast käib kogu tegevus vene keeles? Selline valik pole üllatav ainult eestlastele, vaid see tõi Eestisse ka kaks ameeriklannat Lõuna-Carolina ülikoolist.

Lõuna-Carolina ülikooli dotsent Kara Brown on olnud Eestiga seotud juba paarkümmend aastat. Ta on siin õppinud eesti keelt, uurinud eesti keele õpetamist vene koolides ning jõudnud juhuse tahtel oma doktoritöö tegemisega ka Võrumaa koolidesse ja lasteaedadesse uurima võru keele õpetamist.

Aasta tagasi luges ta aga artiklit sellest, et Tartus Mõmmiku lasteaias avatakse tandemrühm, milles pooled lapsed on eesti, pooled vene emakeelega. Ta kirjutas lasteaia direktorile Valentina Kalvikule oma soovist tulla Särakarude tandemrühma vaatlema, sai selleks ülikoolist stipendiumi ning võttis kaasa Lõuna-Carolina ülikoolis õppiva rahvusvaheliste uuringute kolmanda kursuse üliõpilase Anna Witkini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles