Muuseumiöö tõi ülikooli muuseumidesse tuhandeid huvilisi

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord TÜ loodusmuuseumisse.
Järjekord TÜ loodusmuuseumisse. Foto: Eva-Liisa Orula

Tartu ülikooli muuseumid hoidsid laupäeval üle-eestilisel muuseumiööl uksed valla kella 23ni, mis tõi TÜ muuseumisse, toomkiriku tornidesse, kunstimuuseumisse, tähetorni, loodusmuuseumisse ja botaanikaaeda tuhandeid inimesi.

«Meie hinnangul õnnestus muuseumiöö kenasti, programm köitis külastajaid ning ilus ilm andis võimaluse nautida õhtut toomkiriku tornides,» sõnas Tartu tähetorni juhataja Janet Laidla.

Üle-eestilisel muuseumiööl külastas TÜ kunstimuuseumi 403, TÜ muuseumi 1633, toomkiriku torne 1121 ja tähetorni 1614 inimest.

TÜ loodusmuuseumi ja botaanikaaeda külastas muuseumiööl 3087 inimest, neist 2147 käis loodusmuuseumis ja 940 botaanikaaias.

Loodusmuuseumi kommunikatsioonijuhi Eva-Liisa Orula sõnul oli muuseumis kell 18–22.30 pidevalt erineva pikkusega järjekord ja kõige pikem saba ulatus lifti juurest õue maja nurgani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles