Ühiselamu katuselt langenud lumi sulges väljapääsu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevaring purustas Tartus Pepleri 14 ühiselamu varikatuse.
Lumevaring purustas Tartus Pepleri 14 ühiselamu varikatuse. Foto: Risto Mets

Täna hommikul pääses liikuma lumi Tartu Ülikooli Pepleri tänava ühiselamu katuselt. Keegi varingus viga ei saanud, kuid neljakorruselise maja katuselt langenud lumi lõhkus varikatuse, kust pääseb ühiselamusse.


Ühiselamu juhataja Tiina Eltsi sõnul langes lumi alla täna hommikul ning kohe kutsuti olukorra lahendamiseks välja töömehed. Kuna maja peasissepääs muutus kasutuskõlbmatuks, suunati tudengid kasutama hoone tagumist ust.

Et sama ei korduks ka hoone tagumisel küljel, eemaldavad töömehed praegu seni katusele jäänud lund. Ühiselamu katus püsib kenasti pea kohal, kinnitas Elts.

Tartu Üliõpilasküla administratiivjuht Maarika Härma sõnul ei ole praegu veel kõiki õnnetusega seotud kulusid kokku arvatud, kuid kulud tulevad arvatavasti suured.

Pepleri 14 katuselt on sel talvel juba lund koristatud. Vahepeal sadas aga juurde ning uus lumi tõmbas varisedes alla ka lumetõkke. Nüüd vajab taastamist nii ühiselamu peasissekäik kui ka lumetõke.

Tartu kesklinna katustel käivad praegu pea kõikjal lumetõrjetööd. Üsna paljud kõnniteed on lõiguti suletud, lindid hoiatavad katustelt langeva ohu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles