Linn peatas Tähtveres eramu lammutamise

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerkaare tänava majast jäi pärast lammutust alles vaid väike osa esiseinast.
Vikerkaare tänava majast jäi pärast lammutust alles vaid väike osa esiseinast. Foto: Tartu linnavalitsus

See lammutamine käis imekähku ja tekitas paljudes hämmingut. Maja oli tõesti siin Vikerkaare tänaval üks ilusamaid, rääkis Tartu Postimehele Tähtvere linnaosa elanik, kes elab lammutatava maja läheduses.

Anonüümsust palunud helistaja oli enda sõnul teatanud lammutustöödest ka linnavalitsuse kultuuriväärtuste teenistusse, kuna oli kindel, et maja kuulub muinsuskaitse alla. «Mulle öeldi, et seda maja ei oleks tohtinud lammutada, sest luba selleks ei olnud. Praegu on majast alles vaid väike osa esiküljest,» rääkis helistaja. Ta oletas, et maja taastamine ei ole enam võimalik.

Samuti oli ta pahane, et ehitaja ei teavitanud plaanitavatest lammutustöödest ümberkaudseid elanikke ette: «Aia peale oli küll pandud silt, kes ehitustöid teeb, aga oleks võinud ju ka teada anda, et algab lammutamine, kõik on tolmu täis ja pange aknad kinni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles