Galerii: Karlova laadaplatsil sajab toomehelbeid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karlova päevade peomelu on juba ennelõunast alates keskendunud Loodusmaja parki Kalevi ja Lille tänava vahel. Inimesed on rõõmsad ja nõlval õitsev toomingas poetab üle kõikide kohalolijate peade valgeid õielehti.

Laadal saab osta käsitööd, mänguasju, raamatuid ning süüa-juua.  Nii pakuvad näiteks Silver Urbas ja Mariisa Põld oma kohviku Anna Edasi parimat kaupa, pannkooke ja muid kooke, nii soolaseid kui magusaid.

Platsilt leiab suhkruvati tegijaid ja vorstide grillil keerutajaid.

Ilusa pika kleidiriiuliga on Külitselt kohale saabunud Marit Mark, kes kannab iseenda disainitud valget kleiti ning näitab uhkusega kõike, mida tema ateljee Riidekapp veel kokku õmmelda suudab. Marit Mark on ise looja ning koos ühe abilisega ka oma moeideede elluviija.

Sealsamas lähedal müüb omakootud sokke ja heegeldatud beebipapusid üks vanem naine Astrid Linnamägi, kes praegu elab Annelinnas, aga kes Karlovas, Tolstoi tänaval on elanud 34 aastat. Naine rääkis kurbusega hääles, kuidas ta oli sunnitud lahkuma oma Karlova kodust, sest omaniku soovil läks maja, milles tal korter oli, müüki. Karlova päevad tõid ta aga Annelinnast välja laadaplatsile ning seal tundis end päriselt kodus olevat.

Karlovlane Madli Heinsoo näitas platsilolijaile, mida kujutavad endast capoeira-treeningud. See on liikumine, mis pärit Brasiilisast ja mis näeb ühekorraga välja nii võitluskunsti kui tantsu moodi. Keda huvitab, saab hakata trennis käima.

Imepäraseks maalitud portselani pakkus Kersti Kinks, kes praegu elab Tammelinnas, aga on samuti kunagi karlovlane olnud.

Kohal oli supilinlane Janii Malki, kes pakkus vanadest toolijalgadest valmistatud järisid. Toolijalad on pärit vanadelt koolitoolidelt, mida enam ei vajatud, aga millest nüüd Janii on disaininud moodsa ja täiesti teise näoga mööbliesemed - kõik sobivad istumiseks.

Oma ema valmistatud nukumööbliga kauples Gerda Jürimäe, lisaks pakkus iseenda voolitud ehteid.

Platsil kõlasid lõõtsamäng ja kitarrihelid, väljas oli maalikoda, jalgratta töötuba, Hea Maja Pood ja palju teisi ettevõtlikke inimesi ning tegevust jätkust mitmesugust.

Toomehelveste muudkui kestis ja see tõi lõpuks laadarahva rõõmuks platsile ka eksootilised kõhutantsijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles