Väike laulupidu Tartu raeplatsil annab viimase panuse

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merili Ginter ja Triin Karis täpselt aasta eest siinsamas Tartus, mil nad tulid Tartu Postimehele rääkima sellest, mis plaan neil on.
Merili Ginter ja Triin Karis täpselt aasta eest siinsamas Tartus, mil nad tulid Tartu Postimehele rääkima sellest, mis plaan neil on. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 16 leiab Tartu raeplatsil aset laste laulupidu, mis on enam kui aasta aega kestnud ja kahe koolitüdruku korraldatud heategeva ettevõtmise «Väike panus, suur mõju» lõpusündmus.

Kõik, kes soovivad, saavad Tartu raeplatsil nautida laste laulu, ning ostes sealt käsitööesemeid või õhupalle või tehes Telia-võrgust kõne telefoninumbrile 9008805 veelgi annetada selle nimel, et abi saaksid pered, kus kasvab diabeetikust laps.

Kahetunnise kontserdi esinejad on pärit laulustuudiotest Laulupesa, Fa-Diees, Musaklubi, ja Külliki Lauluaed. Samuti on kohal Miina Härma gümnaasiumi algklasside õpilased – kokku üle saja laulusuu. Kontserdil astuvad üles ka laulja Mari Jürjens ja bänd Kruuv.

Kontserti juhib Vanemuise teatri näitleja Rasmus Kull, lauldakse suve ootusest, kevadest, sõpradest. Üheks ühislauluks on «Meie panus», mille sõnad on Triin Karise ja Merili Ginteri endi loodud. Viisi autor on Triin Arak.

Miina Härma kooli 10. klassi õpilased Triin Karis ja Merili Ginter on terve aasta korjanud lahketelt inimestelt käsitöid ning neid laatadel ning teistes rahvarohketes kohtades müünud. Nad on ka iseenda näppudel lasknud nobedasti käia, heegeldanud sadu võtmehoidjaid-öökulle – öökullist on kujunenud nende ettevõtmise vapilind. Sügisel korraldasid nad oma koolis heategeva kontserdi ning on muulgi viisil väga paljusid inimesi üle terve Eesti  kaasa haaranud käsitööesemesid valmistama ja neid heategevuseks annetama.

Terve aasta jooksul kogutud summa ulatub neil aga kokku enam kui 8000 euroni ning selle raha eest on saanud kuus peret osta oma lapsele väga kalli abivahendi – insuliinipumba, lisaks hädavajalikke tarvikuid, mis aitavad haigusel paremini silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles