Tervisepäev õpetab ära tundma diabeeti ja depressiooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon. Illustratiivne foto.
Depressioon. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Esmaspäeval, 16. mail jõuab Eesti Patsientide Liit oma tervisepäevade sarjaga Tartusse. Seekordse päeva teemaks on «Terve mõte loob tervist» ning luubi all on diabeedi varajane avastamine ja depressiooni äratundmine.

Täiskasvanute haigust ehk teist tüüpi diabeeti põeb Eestis enam kui 51 000 inimest, hinnanguliselt on haigus avastamata veel vähemalt 20 000 inimesel. «Kutsusime dr. Maire Lubi räägima, miks on oluline võimalikult varakult haigus avastada ja mida inimene ise saab enda jaoks ära teha,» sõnas Eesti Patsientide Liidu juhatuse liige Kadri Tammepuu.

Depressioonist, kuidas seda ära tunda ja edukalt välja tulla, räägib kliiniline psühholoog-psühhoterapeut Kersti Luuk. Kolmanda suurema teemana käsitleb kliiniline proviisor Jana Lass ravimite koostoimeid diabeedi ja depressiooni ravis.

«Pooled üle 65-aastastest Eesti elanikest kasutavad iga päev vähemalt kaht retseptiravimit. Kui siia lisada käsimüügiravimid ja toidulisandid, võib see kohati ulatuda viie või enama tooteni,» selgitas Tammepuu, miks on tähtis teadvustada ravimite koostoimeid.

Idamaisete tervisekunstide õpetaja ja massöör Urmas Lest õpetab lihtsad harjutusi, mida saab ise teha nii toas kui ka värskes õhus.

Lisaks loengutele ootab Eesti Patsientide Liit tagasisidet ka Eesti  tervishoiusüsteemi kohta. Tasuta tervisepäevale, mis algab 16. mail kell 14 Dorpati knverentsikeskuse Baeri saalis,on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles