Tartu uue abilinnapea kandidaat selgub lähiajal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember
Kajar Lember Foto: Mihkel Maripuu

Tartu abilinnapea kohalt lahkuva Kajar Lemberi sõnul peaks uue abilinnapea kandidaat selguma järgmise nädala lõpuks.

Lember ütles Postimehele, et juba praegu kaardistatakse võimalikke kandidaate, kelle hulgast peaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna juhatus koos linnavolikogu fraktsiooniga valiku tegema hiljemalt 20. maiks.

Tartu volikogu nimetab uue abilinnapea ametisse 9. juunil toimuval järgmisel istungil. «Enne seda toimuvad kohtumised ka koalitsioonipartnerite ja teiste fraktsioonidega,» ütles ta.

Lember teatas tagasiastumisest volikogu tänasel istungil, põhjendades seda sooviga sukelduda tagasi ettevõtlusmaailma ja vältida seejuures huvide konflikti. Nimelt plaanib üks temaga seotud ettevõte osaleda Raadi piirkonna arendamist puudutaval ideekonkursil, et rajada sinna kogupere turismiobjekt.

«Leian, et kuigi otsest juriidilist konflikti ei ole, on siin eetiline konflikt, mida ma ei taha iseenda, linna ega kellegi kolmanda suhtes tekitada,» selgitas ta ja lisas, et jätkab abilinnapea kohalt lahkudes tegevust ka Tartu volikogus.

Lember on Tartu rahanduse, ettevõtluse ja linnavara valdkonna abilinnapeana töötanud alates 2013. aasta novembrist. Enne seda kuulus ta alates 2011. aastast riigikokku.

Varem on Lember tegutsenud ettevõtluses, kuid olnud ka näiteks rahandusministri nõunik, Tabivere vallavolikogu esimees ja kunagise Rahvaliidu peasekretär.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühines ta 2011. aastal ja praegu on ta erakonna aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles