Karlova tänavad said ajutiselt vanad nimed tagasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova päevade ajal kannab Saekoja tänav Saeveski nime.
Karlova päevade ajal kannab Saekoja tänav Saeveski nime. Foto: Sille Annuk

«Mõte nii teha tekkis juba tükk aega tagasi,» kinnitas Karlova seltsi esimees Aarne Hall põhjendades tänavasiltide ülekleepimist sooviga tutvustada vanu tänavanimesid. Tõsi, linnas on kümnel tänaval siltide ülekleepimine tekitanud ka mõningast segadust.

Kuni Karlova päevade lõpuni pühapäeval saab teada Salme, Linda, Eha, Saekoja, Vaba, Kuru, Raua, Koidu ja Kitzbergi tänava nime eelmise aastasaja algupoolelt. Halli sõnul on kasutatud tänavanimesid ajaperioodist 1910 - 1940. Nii on näiteks Eha tänava asemel kasutusel Elisabeti, Saekoja tänav on Saeveski jt.

Muudatused on tekitanud aga mõningat segadust ja raekoja infotelefon on saanud mitu sellekohast telefonikõnet. «Mõte oligi, et inimesed tähele paneks,» märkis seltsi esimees. Ta lisas, et nimesiltide kleepsud on küll sarnased originaalidele, kuid nad kannavad «Karlova 100» embleemi.

Natuke probleeme on siltide muutmine tõesti tekitanud, tunnistas Hall sõnades, et just vanemad inimesed on olnud natuke ehmatanud, et nad on sattunud valele tänavale. Siiski leiavad kõik kohalikud inimesed, kes linnaosa tunnevad, õige koha kindlasti üles, leidis ta. Samuti oskavad taksojuhid sõita õigesse kohta. Probleeme võib ehk tekkida üksnes neil, kes saabuvad Emajõelinna kaugemalt ja kel pole autos navigatsiooniseadet.

Seltsile on tehtud ka ettepanek, et vanu tänavaid oleks võinud tähistada lisatahvlitega olemasolevate tänavanimesiltide kõrval, mitte neid üle kleepida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles