Koolitüdrukud panevad raeplatsil püsti heategeva laulupeo

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Karis näitab, milline on üks dekoratsioon, mis reklaamib sel laupäeval algavat laulupidu.
Triin Karis näitab, milline on üks dekoratsioon, mis reklaamib sel laupäeval algavat laulupidu. Foto: Erakogu

Sel laupäeval kell 16 leiab Tartu raeplatsil aset laste laulupidu, mis on enam kui aasta aega kestnud ja kahe koolitüdruku korraldatud heategeva ettevõtmise «Väike panus, suur mõju» lõpusündmus.

Miina Härma kooli 10. klassi õpilased Triin Karis ja Merili Ginter on terve aasta korjanud lahketelt inimestelt käsitöid ning neid laatadel ning teistes rahvarohketes kohtades müünud. Nad on ka iseenda näppudel lasknud nobedasti käia, heegeldanud sadu võtmehoidjaid-öökulle – öökullist on kujunenud nende ettevõtmise vapilind.

Viimati nägid tartlased Merili Ginterit ja Triin Karist käsitööesemeid müümas eelmisel laupäeval Tartu kevadlaadal, kus nad kogusid 145 ja pool eurot.

Terve aasta jooksul kogutud summa ulatub neil aga kokku enam kui 8000 euroni ning selle raha eest on saanud kuus peret osta oma lapsele väga kalli abivahendi – insuliinipumba, lisaks hädavajalikke tarvikuid, mis aitavad haigusel paremini silma peal hoida.

14. mail kell 16 algaval laulupeol saavad inimesed Tartu raeplatsil nautida laste laulu, ning ostes sealt käsitööesemeid või õhupalle või tehes Telia-võrgust kõne telefoninumbrile 9008805 veelgi annetada.

Kahetunnise kontserdi esinejad on pärit laulustuudiotest Laulupesa, Fa-Diees, Musaklubi, ja Külliki Lauluaed. Samuti on kohal Miina Härma gümnaasiumi algklasside õpilased – kokku üle saja laulusuu.

Tüdrukud kirjutasid oma laulu

Kontserti juhib Vanemuise teatri näitleja Rasmus Kull, lauldakse suve ootusest, kevadest, sõpradest. Üheks ühislauluks on «Meie panus», mille sõnad on Triin Karise ja Merili Ginteri endi loodud. Viisi autor on Triin Arak.

Laul räägib sellest, et igal teol on oma sõnum ning heal sõnal on suur võlu. Merili Ginter meenutab, et need sõnad valmisid 10. veebruaril, mil nad koos Triinuga läksid pärast tundi vabasse klassiruumi ühe suure puhta tahvli ette mõtisklema.

«Alustasime märksõnadest, kuni ühel hetkel sobivad riimid lihtsalt ilmusid me silme ette!» rääkis Merili Ginter. «Me poleks arvanud, et see nii kergelt tuleb! Kuid eks südamega tehtud asjade puhul see vist nii olegi.»

Laulu saab kuulata siit.

Kontserdil astuvad üles ka laulja Mari Jürjens ja bänd Kruuv.

Märkimisväärne on seegi, et tüdrukud on juba valmis saanud peo dekoratsioonid, mis on mosaiigina kokku pandud kasutatud pakendeist ja mida on siin ja seal linnas näha. Nende meisterdamisel tulid tüdrukutele appi vabatahtliku töö päeva raames Tartu Tera kooli õpilased.

33 kilomeetrit rattasõitu

Ka on Merili Ginter ja Triin Karis ise ühel päeval kuue tunni jooksul jalgratastel ja kõndides läbinud 33 kilomeetrit, et jõuda kõikidesse linnaosadesse ja viia oma 14. mail toimuva laste laulupeo «Meie panus» plakateid erinevatesse asutustesse.

Nüüd nad küsivadki: «Kas teie olete juba laulupeo lähenemist märganud?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles