Põltsamaa korraldab meenelaada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa on tuntud ka skulptuuri «Kalevipoeg kündmas» poolest..
Põltsamaa on tuntud ka skulptuuri «Kalevipoeg kündmas» poolest.. Foto: Margus Ansu.

Viimasest meenekonkursist on möödas juba seitse aastat ja nii kutsub Põltsamaa linnavalitsus huvilisi osalema meenelaadal linna sünnipäevapidustuste ajal 30. juunil Põltsamaa Roosisaarel ja 9. juulil lossipäeval lossihoovis.

Linna suveniiride, meenete ja kingituste varu on otsakorral ja vajab täiendamist. Teretulnud on uued, värsked ideed, teatas linnavalitsus. Meenelaada korraldamisega soovib omavalitsus leida mitmes hinnaklassis Põltsamaale iseloomulikke meeneid, mida kinkida linna külalistele ja koostööpartneritele, anda auhindadeks võistlustel ning mida turistid võiksid suveniiridena osta. Eelkõige otsitakse meeneid, mis jutustaksid lugusid Põltsamaast.
Nii innustatakse käsitöötegijaid, disainereid, leiutajaid ja teisi loomeinimesi oma töid pakkuma ja ideid genereerima. Laadal pakutakse loojaile väljundit oma loomingut esitleda ja müüa ning luua kontakte potentsiaalsete tellijatega.
Meenekonkursi asemel laada otsustas linnavalitsus korraldada seetõttu, et sel moel saavad meeneid vajavate asutuste esindajad ja linnakodanikud žürii rolli astuda ning hääletada oma ostueelistustega. Linnavalitsusel on plaanis meenelaadalt osta või tellida esindusmeeneid ligi 1000 euro eest.
Põltsamaa meeneletid on avatud 30. juunil Põltsamaa Roosisaarel linna sünnipäevapidustuste ajal ja 9. juulil lossipäeval lossihoovis. Oodatud on nii valmismeened kui ka ideekavandid. Osaluseks palutakse registreeruda e-posti teel aadressil kadri@poltsamaa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles