Englase noormaadlejad lõpetasid hooaja tulemuslikult

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev-Englas meeskond Kehtna Liud võistlustel.
Tartu Kalev-Englas meeskond Kehtna Liud võistlustel. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peeti 28. korda maadlusvõistlust Kehtna Liud, mis oli noorematele Kreeka-Rooma stiili sportlastele hooaja viimane võistlus.

Traditsiooniliselt hea korralduse ja toredate auhindade poolest tuntud võistlusele olid kogunenud 115 maadlejat, kohal olid ka naabrid lätlased. Tartu Kalev-Englase meeskonnast läks võistlema 13  noort maadlejat, ütles treener Kristjan Press.

Noorimatest, 2008. aastal sündinud poistest tegi võitlusliku debüüdi Eke Raju. Tuli küll kaotus, kuid alles sügisel harjutamist alustanud maadleja näitas tugevat võitlusvaimu, leidis treener. Järgimises vanusegrupis maadelnud Mirko Rajul õnnestus aga juba võita ka oma esimene vastane.

Esimesed matšid Englases ridades tegid veel Siim Plumberg ja Andrei Švirov. Kolmanda koha saavutas 30 kg Daniel Jermejev, samas kaalus saavutas viienda koha Pärtel Palgi. Kehakaalus 32 kg võitles enda kolmandaks Karlis Ander All. Korraliku etteaste tegi Marten Kuus, kes saavutas teise koha kehakaalus 36 kg.

Võistluse oodatuim matš peeti kehakaalus 38 kg, kus vastamisi läksid Englase maadleja Max Hristjuk ja Abergi maadlusklubi maadleja Juhan Kristjuhan. Matši võitis Kristjuhan, kes sai selle võidu eest ka võistluste parima maadleja eriauhinna.

Kehakaalus 42 kg võitis kindla esikoha Artur Jermejev. Kehakaalus 44 kg võitis Georg Kriserson oma kolme vastast rekordkiirusel. Kokku kulus tal kõigi vastaste alistamiseks vähem kui 40 sekundit ja tasuks esikoht. Kehakaalus 48 kg võistelnud Tambet Palgi näitas korraliku maadlust ja võitis esikoha.

Kehakaalus üle 50 kg maadles ennast kolmandale kohale Robin Samarüütel, kes alistas teiste hulgas ka vastase, kellele ta novembris oli kaotanud. Seega on areng toimunud. Paaril poisil, kelle kehakaal on suurem, on võimalus veel võistelda juuni alguses Tartus peetavail Georg Hackensmithi mälestusvõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles