Äsja puhastatud tiigis hulbib jälle praht (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel põhjalikult puhastatud Vanemuise tiigis hulpisid eile vesirooside vahel süstal, mõned tühjad pakendid, roikad ja suur lauatükk, millel nael püsti. Veidi kaugemal vilus istunud ja suuri õllepudeleid kummutanud suurte meeste nina ees ujus ringi parv mitmevärvilisi plastist pudelikorke.
Mullu suvel põhjalikult puhastatud Vanemuise tiigis hulpisid eile vesirooside vahel süstal, mõned tühjad pakendid, roikad ja suur lauatükk, millel nael püsti. Veidi kaugemal vilus istunud ja suuri õllepudeleid kummutanud suurte meeste nina ees ujus ringi parv mitmevärvilisi plastist pudelikorke. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud aasta suvel tehti Vanemuise park ja selle tiik korda, aga nüüd ei hooli neist enam keegi, kirjutas Tartu Postimehele tartlane, kes ei soovinud oma nime ajalehes avaldada.

«Lillepeenrad on tühjad ja tiik prahti täis,» seisis eile keskpäeval toimetusele saabunud kirjas.  «Tiigi pind on väga kole, isegi äsja pinnaletõusnud vesiroosilehtede vahel on lauatükk. Kui tiik veel jääs oli, vaatasin neid kaikaid, lauatükke ja oksi, mis jää peal olid, ning ootasin, et tuleb keegi koristaja ja saab kerge vaevaga need kätte.»

Kirjutaja lootis, et ehk tehakse tiik talgupäeval paadiga puhtaks, kuid lootuseks see jäigi. Miks siis see tükike ilusat linnaloodust suurest kevadkoristusest seni välja on jäänud?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles