Tiigi seltsimaja uue direktori valimine venib

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi seltsimajast peaks uue direktori käe alla saama Tartu kultuurielu vedur.
Tiigi seltsimajast peaks uue direktori käe alla saama Tartu kultuurielu vedur. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi konkurss Tartu kultuurielu ühele tuumasutusele ehk Tiigi seltsimajale uue direktori leidmiseks lõppes juba ligi kuu aega tagasi, pole 1. juulist Riho Leppojalt ametit ülevõtjat seni veel teatavaks tehtud.

Kaheteistkümnest direktoriks kandideerinud inimesest on sõelale jäänud kaks, kellega pidas linnavalitsuse personaliosakond eelmisel nädalal maha põhjalikud vestlused.

«Ei tea, kas valimiskomisjon jõuab sel nädalal kokku tulla või mitte, samas võttis ka kultuuriosakonna juhataja [Katriin Fisch-Uibopuu – toim] mõtlemisaja,» andis abilinnapea Tiia Teppan mõista, et uue direktori nimetamine võtab ilmselt veel üksjagu aega. Ta lisas, et kuna Riho Leppojal on tööleping 1. juulini, ei ole selle asjaga ka nii tohutult kiire, et peaks hullupööra tormama.

Küsimusele, kas kaks sõelale jäänud kandidaati on võrdselt väga head, et valimisega nii kaua läheb, andis Teppan aga vastuse, millest võib välja lugeda, et teoreetiliselt ei pruugi lõpuks valituks osutuda kumbki.

«Nad võivad olla võrdsed või siis on ka selliseid juhtumeid olnud, et kumbki ei saa valituks. Koolidirektorite konkurssidel oleme ju küll jõudnud sellisele tõdemusele, et ei olegi sobivat kandidaati, ja kuulutame välja uue konkursi,» märkis Teppan. Kuid ta lisas, et kuna pole veel valimiskomisjoniga uuemate arengute valguses kokku saanud, on võimalik uus konkurss praegu täielik spekulatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles