Pronks Euroopa karikaetapil tõstis noore tartlase judos pildile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik (paremalt kolmas).
Mattias Kuusik (paremalt kolmas). Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel Kaunases peetud juunioride Euroopa karikaetapil Do klubi ja Eestit esindanud Mattias Kuusik (kuni 90 kg) võitis pronksmedali. Saavutus tõstis ta Euroopa reitingus nüüd esikahekümnesse.

Karikavõistlustel lõi kaasa 360 võistlejat 24 riigist. Kuusiku kehakaalus oli osalejaid 28, teatas Do klubi. Võistluspäev algas eestlasele vaba eelringiga, teises eelringis tuli vastaseks poolakas, kelle Kuusik alistas pärast rasket võitlust yuko'ga.

Veerandfinaalis tuli vastu võtta kaotus hilisemalt võitjalt, Valgevenest pärit Yahor Varapayeult, keda Kuusik alles hiljuti Ateenas võitis.

Võistluspäev läks edasi lohutusringides. Esimese vastase, ukrainlase Vitali Shepeli alistas Mattias waza-ari väärilise hindega. Seejärel pidi kolmanda koha kohtumisele pääsu matšis Kuusiku tugevat ülekaalu tunnistama sakslane Tim Schmidt: lõpuskooriks jäi kaks yuko't ja waza-ari Kuusiku kasuks ning neli karistust sakslasele.

Pronksikohtumises valgevenelase Daniel Muketega (Euroopa reitingu kümnes) jäi Kuusik esmalt waza-ari’ga kaotusseisu, kuid võidutahe oli suur ning vastane kukkus yuko'le ja seejärel ippon'ile.

Mullu sügisel Tartu ülikooli kehakultuuri õppima läinud Mattias Kuusik on edukalt toime tulnud nii õppimise kui ka treenimisega, leidis EASLi juhatuse esimees Ants Veetõusme. Ka selleks korraks on vigastuste periood seljataha jäänud ning noormees saab ellu viia tänavuse eesmärgi: võistelda edukalt Euroopa karikaetappidel ning saada vääriline tulemus ka Euroopa meistrivõistlustel.

Noormehe kaugem eesmärk on edukas esinemine Tokyo olümpiamängudel 2020. aastal. Selle saavutamiseks tuleb teha veel palju tööd ning leida võimalusi osaleda pikemalt rahvusvahelistes treeninglaagrites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles