Uus toetusviis jagab erakoolidele raha erinevalt

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Waldorfi gümnaasiumi uus juhataja Anu Vaagen ootas eile õhtupoolikul koosolekut, kus asuti arutama, kuidas võib uus erakoolide toetamise viis mõjuda kooli õppemaksule ning erinevate õppevormide pakkumisele.
Tartu Waldorfi gümnaasiumi uus juhataja Anu Vaagen ootas eile õhtupoolikul koosolekut, kus asuti arutama, kuidas võib uus erakoolide toetamise viis mõjuda kooli õppemaksule ning erinevate õppevormide pakkumisele. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki erakoolid on rahul, et valitsus jõudis läinud nädalal kokkuleppele nende ajutises rahastamises, on õhus küsimus, kas toetuse jagamiseks on valitud parim viis.

Nimelt annaks riigikokku saadetud eelnõu järgi riik 2019. aasta lõpuni otse igale erakoolile tegevustoetust, mis moodustab 75 protsenti kooli koduomavalitsuse tavakoolide keskmisest tegevuskulust.

Ehk igas omavalitsuses on sel juhul toetus erineva suurusega, peale selle jääb omavalitsuse otsustada, kas ta paneb erakoolide tegevuskulude toetamisele ka omalt poolt õla alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles