Karlova peab juubelit ja festivali

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova festivali avapäeval said lapsed Tähe noorteklubis näomaalinguid teha. Pildil õpitoa juhendaja Liisbet Rooma ja 8-aastane Rasmus Ratnik.
Karlova festivali avapäeval said lapsed Tähe noorteklubis näomaalinguid teha. Pildil õpitoa juhendaja Liisbet Rooma ja 8-aastane Rasmus Ratnik. Foto: Sille Annuk

Karlova päevad algasid eile rännupäevaga. Lisaks mitmesugustele ühistele rännakutele koos vanematega said lapsed õhtupoolikul Tähe noortekeskuse õpitoas iseenda või sõbra näo värviliseks maalida.

Karlova 100

Linnaosa päevad vältavad terve nädala ja iga päev on üles ehitatud kindlale teemale. Karlova seltsi esimehe ja linnaosa päevade korraldaja Arne Halli sõnul on karlovlastele kõige tähtsam päev kolmapäev, 11. mai, sest siis möödub sada aastat Karlova linnaosa liitmisest Tartuga.

Hommeõhtusel peopäeval meenutatakse Karlova linnaosa ajalugu ning räägitakse Karlova seiklustest ja elust tänapäeval. Samuti antakse kolmapäeval välja auhind «Karlova ehe», millega tõstetakse esile läinud aastal kõige paremini restaureeritud ehitist.

Peopäeva järel on Halli sõnul üks olulisemaid ja populaarsemaid sündmusi laupäevane platsipäev loomemajanduskeskuse ja loodusmaja pargis, kus astuvad üles mitmed esinejad ja korraldatakse töötube.

Hall rääkis, et üldjuhul on Karlova päevade korraldamisel jäädud tavapäraste ürituste juurde, kuna neid teatakse ja osatakse oodata.

Suurim uuendus võrreldes varasemate aastatega on neljapäevane kohvikute päev, mil külastajatele avab uksed ligi kolmkümmend kohvikut, enamjaolt on need kodukohvikud.

«Kohvikute päeva idee tuli inimestelt endilt. Kui see mõte sai sotsiaalmeedias välja käidud, selgus, et huvilisi on väga palju,» ütles Hall. Ta lisas, et kohvikute päevaga tehti tegelikult algust juba eelmisel aastal, kuid siis polnud ettevõtmine nii ulatuslik.

Tegevust kogu perele

Reedel aga kutsub kõiki külla Karlova kool, kes korraldab kooli parklas kevadlaada. Muu hulgas astuvad seal üles tänavamuusikud ning tehakse henna- ja näomaalinguid. Kooli huvijuht Jandra Mölder ütles, et kui eelmisel aastal korraldati laata vaid kooliperele, siis seekord oodatakse ostma ja müüma kõiki huvilisi.

Üritusi ja ettevõtmisi jagub Karlovas terveks nädalaks ja paljudest sündmustest saab osa võtta terve perega.

Kuigi käesolev nädal on keskendunud Karlova päevadele, ei lõpe sellega veel Karlova suure juubeli tähistamine.
-------------------

Karlova päevad 9.–15. maini

Täna on kunstipäev

•    Kell 13.30 avalik grafiti tegemine Tartu Forseliuse kooli kõrvalmaja seinale

•    Kell 18 Anna Edasi kohvikus Rein Taagepera vestlusõhtu teemal «Vaikivast ajastust vaikiva alistumiseni»

Homme on peopäev

•    Kell 18 Karlova 100 peoõhtu Tartu ülikooli

õpetajate seminari saalis. Üritus on kutsetega.

Neljapäeval on kohvikute ja spordipäev

•    Kell  7.30–23 on lühemalt või pikemat aega avatud 26 kohvikut.

•    Kell 18 rattakross Salme tänava staadionil ja selle ümbruses

Reedel on seiklus- ja kirjanduspäev

•    Kell 13–15 Karlova kooli kevadlaat

•    Kell 18–19.45 ringkäik «Kirjanduslik Karlova»

Laupäeval on Karlova päev

•    Kell 11 rongkäik algusega Karlova sadamast

•    Kell 12–17 Karlova päevade peomelu loomemajanduskeskuse ja loodusmaja pargis.

Pühapäeval on kontserdipäev

•    Kell 12 kohvikus Anna Edasi perehommik ansambliga Kaval Käsi

•    Lisateave karlova.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles