Alatskivi rahvas ehitas endale ise silla (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivilased ei jaksanud enam oodata, et riik kahe ja poole aasta eest purunenud silla korda teeks. Kohalik rahvas sai ajutise silla valmis 12 tunniga.
Alatskivilased ei jaksanud enam oodata, et riik kahe ja poole aasta eest purunenud silla korda teeks. Kohalik rahvas sai ajutise silla valmis 12 tunniga. Foto: Kristjan Teedema

Sel kevadel, kui maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal teatas Alatskivi vallavalitsusele, et maanteeamet võtab silla ehitanud OÜ Tavti vastu ette kohtutee ning silla taastamise aega ei osata prognoosida, sai kohalikel mõõt täis.

Maainimesed organiseerusid pikema palumiseta, nagu neil on kombeks: kes haaras kirve, kes sae, kes lõi hääled sisse traktorile või kopale. «Teeme ära!» talgupäeval, laupäeva hommikul kell kuus oli purunenud sillaasemel platsis mitukümmend meest-naist.

Ajutine lahendus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles