Tartu ettevõtted kutsuvad noored külla

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik orienteerumised ettevõtetesse saavad alguse Tasku ostukeskuse aatriumist.
Kõik orienteerumised ettevõtetesse saavad alguse Tasku ostukeskuse aatriumist. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ligi kümmekond ettevõtet avavad neljapäeval oma uksed, et tutvustada noortele, milliseid oskusi töömaailmas vajatakse.

Ametite orienteerumispäeva raames on võimalik minna tutvuma asutuse igapäevaeluga, erinevate ametikohtadega, töötingimuste- ja karjäärivõimalustega. Lisaks saab käia Tartu kutsehariduskeskuse mõlemas õppekorpuses vaatamas, kus ja kuidas ettevõtetes hinnatud ametioskusi õppida saab.

Kõik orienteerumised ettevõtetesse saavad alguse Tasku ostukeskuse aatriumist, kus asub kutsehariduskeskuse infopunkt. Sealt võetakse ette lühike jalutuskäik või minnakse bussi peale. Bussid ettevõtetesse väljuvad samuti Tasku ostukeskuse juurest ning toovad osalejad peale ettevõttekülastust ka samasse kohta tagasi. Peale ühe ettevõtte külastust on veel võimalik minna teist ettevõtet vaatama.

Koolitusjuht Ülle Antsoni sõnul on seni populaarseimad ettevõtted olnud hotell London ja Tartu kaubamaja, mille külastamiseks on grupid juba täis.

Küll aga on veel kohti, et uudistada IT-valdkonna võimalusi Fujitsu Eesti kontoris ning käia koka, kondiitri ja toitlustusteenindaja tööga tutvumas restoranides Atlantis ja Chez André. Metallitöö erialade köögipoolt tutvustavad Tarmetec ja Hanza Mechanics. Laonduse valdkonna ametitest saab ülevaate Henkel Makroflexi laos ning tekstiili- ja õmbluserialadest AS Sangar.

Päeva lõpetavad kell 17 algavad ringkäigud Tartu kutsehariduskeskuse õppehoonetes nii Kopli kui ka Põllu tänaval. Õhtusele kooliga tutvumisele on lisaks tulevastele õppijatele oodatud ka tulevaste õppijate lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles