Muuseumil õnnestus hankida tõeline maiuspala

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks omaaegseid maailma kiiremaid lennukeid Mig-25 toodi Soomest Eestisse kolme treilerautoga. Reedel laaditi detailid kraanaga maha, sel nädalal algab muuseumis lennuki kokkupanek.
Üks omaaegseid maailma kiiremaid lennukeid Mig-25 toodi Soomest Eestisse kolme treilerautoga. Reedel laaditi detailid kraanaga maha, sel nädalal algab muuseumis lennuki kokkupanek. Foto: Kristjan Teedema

Sõjatehnika, mida Vene­­maa toodab oma armee tarbeks, ja see, mis läheb ekspordiks, erineb oma kvaliteedilt nagu öö ja päev, rääkis soomlane Mikael Oja, kes sõitis reedel Eesti lennundusmuuseumisse, kuhu ta oli müünud oma Mig-25 hävituslennuki.

Tegemist on tõsise rariteediga, sest teadaolevalt on see ainus Nõukogude armees teeninud selle mudeli esindaja, mis asub väljaspool Venemaad, lisas ta, patsutades hellalt tiivulise teraskorpust.

Terasest on see lennuk ehitatud oma kiiruse pärast. Nimelt kuumeneb lennuki kere üle 3000 kilomeetrit tunnis läbi õhu tuhisedes kuni 300 kraadini ning alumiiniumsulamid sellist temperatuuri ja koormuse koosmõju ei talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles