Tartus peetakse laupäeval kevadlaata

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöö on kevadlaadal ikka au sees olnud. Arhiivifoto.
Käsitöö on kevadlaadal ikka au sees olnud. Arhiivifoto. Foto: Kristjan Teedema

16. Tartu kevadlaat on 7. mail kell 10–17. Raekoja platsil ja Küüni tänaval on väljas ligi 400 kauplejat.

Laadale on registreerunud rohkelt istikute, seemnete, sibulate ja muu kevadise aiakraami müüjaid. Suures valikus on müügil eestimaist toidu- ja talukaupa: singid, suitsuliha ja -kala, väiketootjate juustud, kevadine köögivili, värske hapukurk, redis, sibul, tomat ja mesi. Maiasmokkadele on laadamaiustused ja käsitööjäätis. Värskeid küpsetisi pakuvad kolm mobiilset pagarikoda.

Rikkalikus valikus tuleb laadale käsitööesemeid: kudumeid, puidutooteid, punutisi, disainitooteid, mahekosmeetikat, ehteid, kaltsunukke, keraamikat ja muud.

Raekoja platsile püstitatud laval leiab aset kultuuriprogramm. Lapsi ja laadarahvast rõõmustama klounid Piip ja Tuut (kell 12 ja 14), Ülenurme muusikakooli ja Musaklubi laulustuudiote lapsed, vahvaid etteasteid pakuvad Errori ja Shate tantsukooli õpilased ning pillimees Raen Väikene. Laadameelolu aitavad luua tänavamuusikud.

Laada meelelahutusprogramm

10.30 laululapsed Ülenurme muusikakooli laulustuudiost

11.00 Musaklubi laste- ja noortestuudio

12.00 klounid Piip ja Tuut

12.30 pillimees Raen Väikene

13.00 tantsukool Error

13.30 pillimees Raen Väikene

14.00 klounid Piip ja Tuut

14.30 Shate tantsukool

15.00 pillimees Raen Väikene

17.00 laada lõpetamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles